Image

Naziv restorana

kako smo dobili ime


Ime ribljeg restorana Vodenica je nastalo zbog autentičnog i toplog enterijera, od starih hrastovih greda, preuzetog iz više od 370 godina stare srpske vodenice. Riblji restoran Vodenica sada podseća da se na tom mestu u XV veku, u doba vladavine Despota Stefana Lazarevića, nalazila “vodena varoš” sa vodenicom, malim zanatskim radnjama i ribljom pijacom. Restoran od 1988. godine nudi orginalne specijalitete od rečne i morske ribe, kao i izuzetno prijatan ambijent i kvalitetnu uslugu, koja se ne može porediti ni sa jednom u gradu.

ko smo mi!

Image

specijaliteti kuhinje

restorana vodenica


Kuhinja restorana Vodenica takođe je savršena, i osim tradicionalne alaske riblje čorbe nudi i integralne "vodeničarske lepinje" napravljene od brašna sa vodenice na reci Pek, salatu od vrganja, homoljski sir iz ekoloških sredina i specijalitet kuće – ”beli kavijar”.
Predstavlja savršen kutak za hedoniste i ljubitelje dobrog društva, hrane, vina i atmosfere. Cilj restorana Vodenica jeste da vas odvede u gastronomski raj, osmišljen za potpuno uživanje svih vaših čula.


naši aduti!

Image

pogodnosti

za naše drage goste


Među gostima su, pored beograđana, redovni i stranci, koji rado posećuju restoran Vodenica, kao i mnoge poznate ličnosti. U neposrednoj blizini restorana nalazi se parking za automobile, a za ljubitelje plovidbe restoran ima pristan dužine 20 m koji se, zbog sve većeg interesovanja za dolazak sa reke, proširuje i uvodi redovno razgledanje Beograda sa reka šetnim brodom uz mogućnost ručka ili večere na brodu.
zašto izabrati nas!

Pored dobre usluge

pogodnosti koje naši gosti uživaju

Image

Restoran poseduje i bežični internet, tako da je ova usluga besplatno dostupna svim gostima restorana, pa tako svoj prvi utisak možete odmah podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, ili pak obaviti neki posao za koji vam je potrebna internet konekcija. Na raspolaganju vam je i bašta, za uživanje u toplijim danima. Dobrodošli.